Frankincense

Frankincense

Frankinsens udvindes af harpiks, fra forskellige boswelli træarter, som bedst trives i Oman, Somaliland og Etiopien

Frankincense har været en værdifuld handelsvare siden oldtiden, så det er et gennemtestet produkt.

I Somaliland kommer vores Frankincense fra Sanaag-regionen i Cal Madow-bjergkæden. Omtrent en tredjedel af Somalilands befolkning bor i denne region, og høsten af denne harpiks den vigtigste kilde til beskæftigelse. Træerne går i arv gennem generationer.

Den æteriske olie kommer fra harpiksen fra Frankincense-træet. Harpiks “tårer” renses omhyggeligt og organiseres efter størrelse og farve før destillation – dette gøres normalt af kvinder.

Den normale proces i Somaliland giver meget lidt til dem der høster. Det har doTERRA andret ved at gå direkte til stammefolket og købe deres høst. Der er blevet bygget flere lagerbygninger oppe i bjergene, hvor harpiksen kan indsamles, sorteres og opbevares. Disse lagre fungerer mere eller mindre som et kooperativ, der organiserer høsterne og butiksejere i et netværk. Dette giver forbedret gennemsigtighed, retfærdighed, beskæftigelsesmuligheder,

Fair og rettidig betaling og miljømæssig forvaltning

Vores Co-Impact Sourcing Initiative for Frankincense harpiks giver høstere rimelige lønninger og rettidig betaling (inklusive mad og kontant forudbetalinger spredt ud i løbet af året). På denne måde hæves levestandarten for mange familier. Derudover støtter doTERRA forskning og bæredygtige initiativer, der kan beskytte træerne, så de ikke bliver overhøstet. (for mange og for dybe snit)

Helbredende hænder

dōTERRA Healing Hands Foundation (HHF) har bistået indsatsen fra ledere fra flere klaner, eller patrilineære grupper, i Uurwayne, Somaliland, som forenede sig med målet om at give uddannelse til deres børn. HHF donerede til en skole bygget til drenge og piger i alderen 7 til 12, med undervisning for større børn om aftenen. Cirka 120 børn fra 16 landsbyer har gået på skolen, med en yderligere fire-klassers skole bygget for at hjælpe 100 flere elever fra andre områder med at få øget adgangen til uddannelse.

Til mere umiddelbare nødhjælpsbehov efterlod en alvorlig tørke mere end 6 millioner somaliere, halvdelen af landets befolkning, i 2017 ødelagt på grund af døende husdyr og svigtende afgrøder. dōTERRA reagerede prompte på krisen ved at donere over $1,5 millioner dollars i nødhjælpsfødevarepakker og -forsyninger til at støtte 4.000 familier i 32 af de landsbyer, der er hårdest ramt af tørken. Ydermere fungerede to skoler, som HHF tidligere byggede, som tørkehjælpscentre for disse samfund under krisen.

Senest har HHF doneret mere end 3 millioner dollars til udvikling og opførelse af Sanaag Specialty Hospital, som ved færdiggørelsen i begyndelsen af 2020 vil være den første fungerende sundhedsudbyder af sin art i den stærkt underudviklede Sanaag-region i Somaliland. Adgang til professionel sundhedspleje i området er ikke tilgængelig, hvilket tvinger mange lokale til at rejse meget langt eller give afkald på lægehjælp. Dette nye hospital vil give adgang til livreddende tjenester til titusindvis af mennesker, der bor og arbejder i hjertet af Somalilands harpikshøstområde.

HHF støtter også aktivt og finansierer rentvandsinitiativer i etiopiske høstområder, hvilket har været et presserende behov for disse høstsamfund.

Hvordan bruger jeg frankincense

Frankincense må bruges på alle 3 måder: Aromatisk + Topisk + Indvortess

Frankincense er kendt som kongen over alle olier. Den kalder vores sandhed frem og forbinder os til det spirituelle. 

Den støtter en proces til fædreskikkelser.

Frankincense beroligere vores nervesystem og støtter vores celler, derfor er den god for hud, hår og negle.

Jeg bruger mest frankincense sammen med andre olier i diffuseren, i purefume og hudpleje.

En dråbe i ganen, for at mærke ind til hvad, der er sandt for mig. Og en dråbe i panden ved meditation.

DoTERRAs egen beskrivelse af Frankincense

Frankincense.jpg tekst