peppermint

Peppermint / pebermynte

 

Pebermynte findes mest naturligt ved det nordvestlige stillehav i USA, hvor der kommer konstante mængder af nedbår hvert år. Herved bliver mentolindholdet højt, det er dette der giver pebermynte sin karakteristiske smag.

I det nordlige Indien er klimaet også perfekt, derfor har doDOTERRA valgt også at købe pebermynte her, fordi de derved har mulighed for at støtte småbønder i Indien, hvilket gør en kæmpe forskel for dem.

Olien fremstilles ved destillation af hele planten. Der bruges ca. et halvt kg pebermynteblade til 15ml olie. Rest materialet bliver brugt som barkflis og til at brænde i destillationskedlerne. Som før nævnt, er det en vigtig ting for doTERRA, at alt bliver brugt og på en ordentlig måde, så jorden plejes istedet for udpines.

Sådan bruger jeg pebermynte

Pebermynte må anvendes Aromatisk + Topisk (dog kun fortyndet med bæreolie, hvis du har sart hud) + Indvortes

Jeg elsker pebermynte, fordi det er en opkvikkende olie, den kan løfte energien og bringe glæde. Fantastik i køkkenet, en dråbe i teen, og du får en mængde der ville svare til 25 kopper alm. pebermynte te. Jeg bruger den i dadelkugler og kager, det er vist kun fantasien der sætter grænser.

Mod hovedpine: 10 dråber pebermynte + 10 dråber deep blue + bæreolie i en 10ml roller. Denne bruger jeg på halsen, i nakken, i tindingerne, ELLER alle mulige andre steder jeg har smerter. Jeg bruger aldrig panodil længere.

Mod hedeture: Hav altid en roller med pebermynte med dig hvis du er i overgangsalderen, det hjælper.

Træg mave: hvis jeg har træg mave, drikker jeg et glas vend med 1 dråbe pebermynte + 1 dråbe lemon.

DoTERRAs beskrivelse af peppermint